logo-copy-31

Knippen, plooien, binden tot korven

Diensten

FeDri Bindwerk gaat voor u aan de slag met uw betonijzer zodat u probleemloos uw project kunt gaan afwerken met gewapend beton. Gewapend beton wordt op verschillende manieren toegepast in de bouw. Denk maar aan funderingen, vloeren en betonelementen voor wanden. Betonijzer wordt dan vrijwel altijd toegepast.

Betonijzer of betonstaal

Betonijzer of betonstaal zijn eigenlijk “matten” of “netten” van metalen die elkaar kunnen worden gevlochten, gebonden of aan elkaar worden gelast. De grootte van de mazen en de dikte en structuur van de staven kunnen verschillen.

Het is mogelijk om vooraf gefabriceerde wapening te gebruiken en die tijdens de bouw in het beton te plaatsen. Maar betonijzer kan ook al bij het vervaardigen van de betonelementen zelf ingepast worden. Tijdens de bouw kunnen betonstaalvlechters ook op de werf  aan de wapening werken.

Andere toepassingen met betonwapening

De toepassing beperkt zich vandaag niet meer tot het louter versterken van betonconstructies. In moderne architectuur vind je bijvoorbeeld betonnetten terug die gevuld worden met keien om een afsluiting te maken of een stukje versiering in een robuuste tuin te krijgen. Ook voor andere decoratieve elementen aan moderne gebouwen zie je betonijzer vaak creatief terugkomen.

Meer weten over wat FeDri Bindwerk voor u kan doen?

Realisaties